Designed and produced in Sweden
+46 (0)10-4804700

FAQ

Voordat u bestelt

Hoeveel kost een offerte?
U krijgt altijd een gratis offerte van ons. Vul een offerteaanvraag in en verstuur hem. Van ons krijgt u dan een prijs en een tekening. Als u foto’s en een tekening hebt, verzoeken wij u die ook mee te sturen. De offerteaanvraag vindt u hier.

Wordt er bij ClickitUp een montagehandleiding meegeleverd?
Bij de levering van uw glazen balustrade zit ook een instructieboekje met montagehandleiding. Wij adviseren om ook de montagevideo “Zo monteert u ClickitUp®” te bekijken om te zien hoe onze glazen balustrades gemonteerd moeten worden.

Hoe kies ik de juiste schroef voor de bevestiging in de ondergrond? 
De bevestigingsonderdelen moeten worden afgestemd op de gebruikte ondergrond. Wij adviseren om bij montage van ClickitUp® glazen balustrade
het volgende te gebruiken:
Voor HOUT: Met houtdraadbout 120×8 mm vastzetten in de plank.
Bij BETON: Bij montage in een gegoten betonplaat hebt u een chemische verankering of betonschroeven nodig van minimaal 80×8 mm.
Bij STAAL: M8x30 erdoorheen of voorboren en vastdraaien.

Wat is de levertijd bij jullie?
De levertijd voor onze glazen balustrades bedraagt 2-8 weken en is afhankelijk van de bestelde glazen balustrade. Bij standaardmaten is de levertijd korter en bij speciale afmetingen langer. Op de orderbevestiging wordt de datum aangegeven voor de vrijdag in de betreffende leveringsweek. 

Kan ik een ClickitUp® Glazen balustrade zelf monteren?
Ja, maar wij adviseren altijd om de installatie te laten uitvoeren door professionals. Om ervoor te zorgen dat de glazen balustrades met beweegbaar glas goed bestand zijn tegen de wind, is de stevigheid van de montage in de ondergrond van cruciaal belang. De uitvoering moet daarom voldoen aan bepaalde eisen. Onze glazen balustrades moeten met de juiste montageonderdelen worden vastgezet in een stabiele ondergrond. Als de montage wordt uitgevoerd zonder professionals, adviseren wij om de video “Zo monteert u ClickitUp®” te bekijken.

In welke kleuren is mijn glazen balustrade verkrijgbaar?
Standaard naturel geanodiseerd. Als optie tegen meerprijs zwart geanodiseerd of poedercoating in RAL-kleuren. Bij poedercoating worden de onderste buitenpalen van aluminium gelakt en niet de binnenpalen en onderdelen van de poten.

OVER CLICKITUP®

Wat zijn de verschillen tussen ClickitUp®, ClickitUp®Balcony, ClickitUp®Inside en CiU®Fixed?
In de loop der jaren is ClickitUp® doorontwikkeld en er zijn tegenwoordig meerdere varianten van de glazen balustrade, allemaal met hetzelfde design en dezelfde afwerking. Inmiddels zijn er glazen balustrades verkrijgbaar met beweegbare glazen of alleen met een vast glasdeel onderaan – CiU®Fixed.

De varianten hebben hetzelfde design, maar wel verschillende uitvoeringen en aanpassingen voor verschillende montageplaatsen. De glazen balustrade is ontwikkeld voor verschillende soorten montage op balkons of binnen bestaande balustrades. Een vaste glazen balustrade kan worden gecombineerd met een glazen balustrade met beweegbaar glas.

Waar worden ClickitUp® glazen balustrade geproduceerd ?

Alle productie van glasbalustrade vindt plaats in Zweden, op het terrein van ErgoSafe AB in Halmstad.

In welke afmetingen zijn jullie glazen balustrades verkrijgbaar?
Onze glazen balustrades zijn verkrijgbaar in verschillende maximale afmetingen, afhankelijk van de gekozen variant. U kunt standaardmaten bestellen, maar ook aangepaste afmetingen. De minimale afmeting is 700 mm en de grootste is 2000 mm.

Materiaal

Wat is gehard glas?
Gehard glas is een glastype dat veilig is voor personen en dat 4 tot 5 keer zo sterk is als normaal glas. Als gehard glas kapot gaat, ontstaan er geen grote scherven, zoals bij normaal glas, maar een heleboel kleine stukjes. Gehard glas wordt gebruikt voor onze glazen balustrades op de begane grond, binnen een bestaande balustrade en voor de beweegbare bovenste glazen – zowel bij de variant voor de begane grond als bij de beweegbare bovenste glazen van balkons.

Wat is gelaagd veiligheidsglas?
Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit twee stukken glas gelamineerd met een kunststoflaag, die ervoor zorgt dat het glas niet uit elkaar valt als het stuk gaat. Het wordt vaak gebruikt voor de voorruiten van auto’s en andere toepassingen waar hoge stevigheids- en veiligheidsniveaus vereist zijn. Wordt gebruikt voor het vaste glas van onze balkon balustrades.

Zijn er ook andere glaskleuren verkrijgbaar?
Nee, wij leveren blank glas, maar het glas kan wel van een folie worden voorzien door een lokaal bedrijf.

Kwaliteit en garantie

Is de balustrade getest?
ClickitUp®Balcony en CiU®Balcony Fixed zijn getest bij RISE op basis van SS-EN 12600:2002 Stootbelastingproef en in Groot-Brittannië om te voldoen aan de Standard BS6180.

Tegen hoeveel wind is de balustrade bestand?
ClickitUp® is in de hoge stand bestand tegen winden tot 22 m/s. CE-gemarkeerd overeenkomstig de machinerichtlijn 2006/42/EG. Wij adviseren om de balustrade bij een wind van meer dan 18 m/s omlaag te doen. Let op de waarschuwingen van het KNMI voor sterke windstoten. ClickitUp®Balcony wordt aangepast op basis van de windbelasting en de hoogte waarop de balustrade wordt gemonteerd.

Ik heb ClickitUp® en het glas gaat niet helemaal omhoog. Is er iets mis met de balustrade?
Nee. Het beweegbare glas kan hulp nodig hebben bij het bereiken van de bovenste stand. Om het beweegbare glas van een deel optimaal te laten functioneren, moet de montage helemaal in orde zijn. Als het deel niet goed waterpas staat, kan het beweegbare glas scheef omhoog gaan, waardoor het vervolgens lastig of helemaal niet beweegbaar is. Controleer in dat geval of het deel wel goed recht staat. Als het deel goed waterpas staat en de balustrade toch niet helemaal omhoog gaat, kan dat komen door de klimaatomstandigheden of moeten misschien de naden van het onderste glasdeel schoon worden gespoeld en worden gesmeerd met een glijlaag op basis van PTFE. Lees de pdf Onderhoud ClickitUp® Lees als ClickitUp niet naar tevredenheid functioneert ook Probleem oplossen ClickitUp

Mijn ene bovenkap steekt een paar millimeter boven de ene kant van de balustrade uit. Is er iets mis?
Ieder deel heeft twee verschillende soorten gasveren. De ene gasveer drukt steeds omhoog en de andere heeft een vergrendelingsfunctie.  Bij de drukkende zuiger kan het voorkomen dat de bovenkap een paar millimeter omhoog wordt gedrukt. Het kan ook worden veroorzaakt door verzakking van de ondergrond.

Hoe lang gaan de gasdempers mee?
Net als de andere materialen die worden gebruikt voor ClickitUp® is ook de gasveer van de hoogste kwaliteit. De gasveer werkt met een beproefde techniek, met een bewezen lange levensduur, die in een heleboel branches wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld in de auto-industrie. De gasveer kan zo nodig worden vervangen. Neem contact op met uw verkoper om een nieuwe te bestellen.

Onderhoud ClickitUp® glazen balustrade

Welk onderhoud is er nodig?
Het materiaal dat wordt gebruikt voor alle onderdelen van onze glazen balustrades wordt zorgvuldig geselecteerd en speciaal ontwikkeld met een pittig klimaat en de hoge verwachtingen van de markt voor ogen. Het onderhoud beperkt zich tot het schoonspoelen van de naden bij de balustrades met beweegbare glazen en het smeren met een glijlaag op basis van PTFE. Om bovenkappen mooi te houden, moeten ze jaarlijks worden gepoetst. Lees hier pdf Onderhoud ClickitUp®

Levering/transport

Hoe wordt mijn glazen balustrade geleverd?
Uw glazen balustrade wordt geleverd in complete delen op pallets. Een pallet bevat maximaal 6 delen. Een pallet kan in totaal maximaal 450 kg wegen. De levering moet plaatsvinden op een geasfalteerde of vergelijkbare weg. De koper is ervoor verantwoordelijk dat de weg tot aan de plaats van levering voldoet aan de eisen van het transportbedrijf.

Hoeveel weegt een ClickitUp® deel?
1x ClickitUp® 1800 deel weegt 73 kg
1x ClickitUp® 1500 deel weegt 63 kg
1x ClickitUp® 1000 deel weegt 45 kg